Van Maanen Fonts van Maanen
 

SciType

Adams

Agent

Annonce

Aragon

Aragon Cond

Aragon Sans

Archie

Circulaire

Diploma

Dutch

Dutch Cond

Freco

Gaulois

Grippo

Leo

Lexington

Lotto

Minuet

Naga

Roos

Serena

Wilke

Zilvertype

Circulaire-initialenCirculaire is a set of initial caps designed by Sjoerd Hendrik de Roos in 1926. Unusual serifs, spurs and swashes make for interesting continuity points in the familiarly angled shapes, while adding a unique calligrapher’s touch to the beheld forms. As far as initials go, this set contains the extra touch of personality needed to lead into a paragraph, which is preferable to the usual swashed italics that are widely used.

Circulaire is available in all popular font formats and includes extended support for a wide variety of Latin-based languages.
Sjoerd de Roos tekende zijn Circulaire-initialen in 1926 voor de Lettergieterij Amsterdam. Ze dragen nog alle kenmerken van de Hollandse Mediaeval en de Erasmus, maar we herkennen ook al stijlkenmerken die in de Egmont en nog later in de De Roos Romein zullen terugkomen. De initialen ademen de rust en het zelfvertrouwen van een ervaren kalligraaf en typograaf, en fleuren op een eigenzinnige wijze elke eerste alinea op, ongeacht het lettertype waarin die is gezet.

Circulaire is verkrijgbaar in alle moderne formaten en ondersteunt ook de Europese talen met hun accenten en haakjes en oogjes.


Buy at

Te koop bij mij of bij